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The President -
Andaman Chamber of Commerce & Industry
Aberdeen Bazaar, Port Blair
Sub: - Issuance of Tribal Pass beyond three months - reg
Sir,
I am directed to refer to your letter No. 24-2017/ACCI/ 1661

dated 10.7.2017 on the above subject and inform you that your
request for issue of tribal pass for the period specified in the work

-order has been examined in the Department. In this regard, it is

pointed out that as per Section 7 of the A&N (PAT) Regulations,
1956, the Deputy Commissioner is empowered to issue tribal pass
for a period of one year. The extract note of Section 7 of the A&N

_(PAT) Regulations, 1956 and Rules, 1957 is reproduced below: -

Section 7: The Chief Commissioner may, by notification prohibit any
person other than a member of an aboriginal tribe or any class of
persons other than members of an aboriginal tribe from entering a
reserved area except on the authority and subject to the observance
of the conditions and restrictions of a pass granted by the Deputy
Commissioner or by such other officer as the Deputy Commissioner
may authorise in writing in this behalf. :

Chapter II - Passes

Rule 3 - “Period for which pass may be granted or renewed” -
Pass under Section 7 may be granted for a period of one year or a
part thereof and may, subject to the provisions of these rules, be
renewed for a further period not exceeding one year

Rule 5 - “Grant and Renewal of Pass” — {1} On an application filed
under rule 5, if the Dy Commissioner, after such enquiry as he may
deem fit to make, does not reject the application, he may, subject to
the provisions of these rules, grant a pass to the applicant in Form B
for any period expiring on a date within the current financial year (2}
A pass granted under Sub-Rule (1), may on application being made in
form “D” to the Deputy Commissioner, be renewed by him for a period
permitted under Rule 3.




